2007-05-01

Sossarna har fått konkurrens

Socialdemokraterna är i behov av förnyelse och modernisering. Det var ett av Mona Sahlins budskap när hon talade i Kalmar. Hon har säkert rätt i det. Mycket har förändrats.

Enligt UNT blev kristdemokraterna inte fler än socialdemokraterna på första maj i Uppsala. Men de blev många.

Sossarna hade satsat rejält på att få upp deltagarantalet. Det är ju en intressant utveckling att de har fått så hård konkurrens. Det är inte längre självklart att socialdemokratin samlar flest anhängare. Om någon hade sagt det för tio år sedan hade det betraktats som febriga fantasier.

Kristdemokraterna tågade fram till tonerna av Här kommer Pippi Långstrump. Det var en angenäm kontrast till syndikalisternas lilla karavan, där hormonstinna fjortonåringar skrålade sig hesa i klasskampens namn.

På S:t Eriks torg (var annars?) fanns det hoppborgar och ballonger till barnen. Jag såg många bekanta ansikten i människomyllret. Elise Claeson, naturligtvis. Hon var ju en av talarna. Och så Ingegerd Troedsson, still going strong. Det var trevligt att få byta några ord med henne. Inte bara därför att hon hade vänliga saker att säga om SvD:s ledarsida.
__________

Andra bloggar om: , , , , , , , Pingat till: Intressant.se